Corona schopt niet alles in de war.

Het was verre van een ideale start voor de DVVC Talent Academie in het seizoen 2019/2020. Ook al was het heel goed voorbereid, met een uitverkochte open dag waar 150 spelers voor aangemeld waren. De meeste om lekker te kunnen voetballen, en sommige die zich “in the picture” wilden spelen voor de aanwezige scouts.

De start!
Vanwege grote interesse om bij de Academie aan te mogen sluiten moest de planning qua opstarten in positieve zin drastisch omgegooid worden.

DVVC Talent Academie had verwacht om met 1 academie-team (en misschien 2) aan hun 1ste voetbalseizoen te starten, maar al snel kwam er een mogelijkheid, vanwege grote interesse, om niet met 2 maar zelfs met 3 teams te starten.

Natuurlijk heel goed nieuws! Maar we waren wel overdonderd. Met een enorme tijdsdruk zijn er op laatste moment 2 professionele trainers aangenomen voor het eerste seizoen.
Het is namelijk zo dat de DVVC Talent Academie bij al hun teams graag gediplomeerde trainers heeft. In anderhalf jaar zijn we nu gegroeid naar 8 gediplomeerde trainers, 7 stagiaires en 3 trainers in opleiding, daarnaast hebben we voor elk team een leider en een coördinator. Dit om de spelers zo goed mogelijk te begeleiden met voldoende aandacht en de ouders met vragen snel terecht kunnen bij een coördinator. We vinden dat we het op dit moment dus goed voor elkaar hebben.

Voor wie is de DVVC Talent Academie?
Voor de Academie zijn spelers met potentie en een sportmentaliteit uitgeselecteerd, ook al kwamen ze uit de laagste klasse dat maakt voor DVVC Talent Academie helemaal niets uit. Want heb je altijd de drive, inzet, gedrevenheid, passie een goed basisniveau voetbal en je wilt jezelf echt verder ontwikkelen in een best mogelijk topsportomgeving dan is DVVC Talent Academie zeker iets voor jou!

Blijven door ontwikkelen…
Bij de Talent Academie werken we met een spelersvolgsysteem. Aan de hand van dit systeem wordt door ons bijgehouden wat de aandachtspunten zijn van elke speler en dus waar aan gewerkt moet worden. Aan de hand hiervan worden spelers apart getraind om het z.s.m. onder de knie te krijgen. We houden dit bij, bespreken dit 3x per seizoen met de spelers tijdens onze pop-gesprekken en maken ze hier bewust van en of ze in de punten gegroeid zijn.

Corona schopt alles in de war.
Dan kan je alles nog zo goed mogelijk geregeld hebben, je hebt de gewenste trainers, je hebt de beste techniek trainer, de beste loopcoördinator trainer, samenwerkingen met verschillende sportverenigingen uit de buurt, elk speler uitgerust met een zeer uitgebreide kledingpakket en het draait ook nog goed, dan nog heb je niet alles in de hand! Want tegen een virus dat alles in de war schopt kun je niets doen.

Gelukkig mocht onze leeftijdscategorie al snel weer trainen en voetballen. Dat was wel fijn want het gemis van voetballen was er zeker.
We zijn ondanks deze tegenslag, als Academie in de 2de seizoen 2x groter geworden en hebben nu 40 leden en 4 teams! Bedankt voor het vertrouwen.

Onze 4de open dag zal eind van dit seizoen gehouden worden, en zal weer van ouds goed bezocht worden door spelers en verschillende scouts. Mocht je meer info willen, dan kan je mailen naar jeugdcoordinator@dvvc.nl of volg ons via social media; Facebook, Instagram, website of gewoon via Weekblad van Dongen.

Elk nadeel heeft ook zijn voordeel.
De korte lijntjes met verschillende BVO’s uit de buurt en België zijn nog strakker geworden. Helaas konden vorig seizoen een aantal potentiële spelers geen stageplek veroveren vanwege de strenge maatregelen die genomen waren.

Maar dit seizoen is het anders, de BVO’s hebben ook hun werk gedaan en er zijn aanpassingen gekomen om toch spelers uit te kunnen nodigen voor stage. Dit resulteerde al snel in een uitnodiging voor 2 DVVC Talent-toppers!
Dorian en Jayden, de mededeling dat ze zijn uitgenodigd bij een BVO sloeg in als een bom. Glunderende, verbaasde gezichten bij de jongens en een “whow, dat had ik niet verwacht”, van een vader terwijl de andere vader alleen maar glimlachend en liefdevol naar zijn dolgelukkige zoon kon kijken. De twee jongens die grijnzend van oor tot oor elkaar aanstaren en supertrots de uitnodiging in ontvangst nemen.
Wat een mooi, blij moment.
DVVC wenst we deze 2 jongens heel veel succes en heel veel  (voetbal)plezier!

Liefst houden we ze bij onze Talent Academie, maar onze intentie is spelers zo veel mogelijk naar een BVO te (kunnen) sturen of ze later zo hoog mogelijk in een 1ste elftal te laten voetballen.

Door hele korte lijntjes te hebben met verschillende BVO`s in binnen- en buitenland, welke ons complimenteren met onze opleidingswijze, zullen we (helaas) van meer spelers afscheid moeten nemen, want er worden nog een groot aantal spelers “op de voet” gevolgd.

Nogmaals proficiat Dorian en Jayden en geniet ervan, maar morgen gewoon, weer, bij ons trainen.  😉