Introductie

Hallo, mijn naam is Luc van der Hoofden aankomend seizoen de hoofdtrainer van de jongens o13 van DVVC talent academie. Over mijzelf, ik ben 20 jaar oud, ik ben geboren in Dorst waar ik nu nog steeds woon bij mijn ouders, in dit dorp zit ik al 16 jaar op voetbal bij de vereniging vv Neerlandia 31.

Hoe ben je in het trainersvak beland en wat vind je er leuk aan?

Als speler vond ik altijd het tactische aspect van het voetbal het interessants daarom ben ik daar op 16 jarige leeftijd al mee begonnen om me in te verdiepen ik heb toen voor het eerst een team gehad bij mijn eigen club Neerlandia daar begon het avontuur voor mijn trainerscarrière.

Bij welke clubs ben je eerder als trainer actief geweest of nog steeds actief? En welke teams heb je getraind ?

Zoals ik al zei ben ik begonnen bij Neerlandia met een seizoen de 013 te trainen om mee te beginnen, het seizoen daarop ben ik met die jongens meegegaan naar de o14. Het seizoen daarna ben ik opzoek gegaan voor een niveautje hoger toen ben ik naar UVV Ulvenhout gegaan om daar de o14 te trainen daar heb ik veel geleerd ondanks het corona seizoen.

Afgelopen seizoen heb ik via school kunnen regelen dat ik assistent trainer kon worden bij Nac o12 daar zit ik nu met al mijn plezier natuurlijk het hoogste niveau van Nederland op deze leeftijd. Daarbij doe ik ook nog assisteren bij TSC o15-1 waar ik alle aspecten leer van het grote veld om me daar op voor te bereiden.

Wat voor type trainer ben je ? Ben je een aanvallende trainer of een verdedigende trainer? Kunnen we je horen langs de lijn of ben je juist heel stil ?

Ik ben een aanvallende trainer, ik vind hoog druk zetten en durven te voetballen het belangrijkste om in een ploeg te krijgen, maakt niet uit als de opbouw verkeerd gaat altijd blijven voetballen is mijn visie. Langs de lijn zul je me af en toe horen coachen maar ik zorg ervoor dat alles voor de wedstrijd is besproken zodat ik alleen nog maar hoef aan te sturen.

Waarom heb je gekozen voor de DVVC Talent Academie?

Voor mijzelf was ik opzoek waar ik hoofdtrainer kon worden toen kreeg ik de kans om dat hier te worden van de o13 dat was al een mooi voorstel qua speelniveau natuurlijk, daarnaast heb ik ook gekozen voor de ervaring om me heen de trainers die mij kunnen ondersteunen waar nodig is van een ander elftal is belangrijk dat ik daar van kan leren.

Wat is je doelstelling en visie voor komend seizoen bij de DVVC talent academie? En past dat in de filosofie van de DVVC Talent Academie ?

Mijn doelstelling en visie voor komend seizoen bij de DVVC talent academie? Sluit eigenlijk naadloos aan de filosofie van de club zelf opbouwend voetbal spelen, verdedigend directe pressie geven. Daarbij wil ik er nog bij zetten dat mijn doelstelling voor mijn team natuurlijk dat ze een geheel team worden dat zodat ze heel de jeugd van elkaar weten wat ze van elkaar kunnen verwachten.

Wil je verder nog wat kwijt?

Ik verwacht een mooi seizoen tegemoet te komen waar ik veel van kan leren en natuurlijk waar ik de spelers met mijn ervaring ook veel kan leren dat staat voorop.

Technische staf 2022-2023
Technische staf 2022-2023